TULPEN
LELIES

Werkwijze van Gebr. Oijevaar & Zn

Bij Gebr. Oijevaar & Zn telen wij in eigen beheer bloembollen in de Noordoostpolder en bij Heerenveen. Het moment van planten tot en met het afleveren van ons product worden volledig door onszelf uitgevoerd. Wij maken gebruik van software om de kwaliteit van onze bollen te behouden en belangrijke informatie te registreren. Tijdens de opslag en de verwerking in de schuur volgen en ondersteunen we onze producten bijvoorbeeld met Track & Trace van Automated4u. In onze loodsen maken we gebruik van het energiezuinige klimaatsysteem van Sercom. De gewasbeschermingsmiddelen die wij inzetten, registreren we in CropVision. Softwarepakket Gewis helpt ons om deze middelen optimaal in te zetten. Daarnaast treffen we andere maatregelen om de kwaliteit te vergroten. We behandelen ons plantgoed bijvoorbeeld met uv-licht om de groei te stimuleren.

 

De duurzame werkwijze van Gebr. Oijevaar & Zn in het kort:

  • Track & Trace van het product met software Automated4u
  • Optimale en energiezuinige bewaring van de bollen met klimaatcomputer van Sercom
  • Optimale inzet van middelen door gebruik van software Gewis
  • Middelenregistratie met software CropVision
  • Driftbeperking door spuittechniek met luchtondersteuning
  • Hergebruik van spoelwater
  • UV-lichtbehandeling plantgoed
  • Asbestvrije panden en erf
  • Zonnepanelen met energieopbrengst van 600.000 kWh voor eigen gebruik

 

Aandacht voor milieu en duurzaamheid

In de bloembollensector is steeds meer aandacht gekomen voor milieu en duurzaamheid. Ook Gebr. Oijevaar & Zn houdt zich hier actief mee bezig. Zo bemesten wij de grond met compost en gebruiken wij diverse groenbemesters voor een optimale bodemgesteldheid. De basis voor gewasbeschermingsmiddelen is in combinatie met biologische middelen steeds natuurlijker geworden. Wij bespuiten onze percelen doelgericht en letten daarbij op de weersomstandigheden, zodat de gebruikte middelen zo minimaal en zo optimaal mogelijk worden ingezet. Bovendien zijn onze spuitmachines uitgerust met luchtondersteuning die het driften van spuitmiddelen beperkt. Verder springen wij zuinig om met water en hergebruiken daarom ons spoelwater. Sinds enkele jaren zijn onze panden volledig asbestvrij. Op onze daken liggen zonnepanelen met een energieopbrengst van 0,6 kWh per jaar. Gebr. Oijevaar & Zn doet er alles aan om topkwaliteit bloembollen te telen waarbij het milieu zoveel mogelijk wordt ontzien.

Top <h4>oijevaar.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/over-ons/">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/duurzaamheid/">Duurzaamheid</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/werkwijze/">Werkwijze</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/bloembollen/">Bloembollen</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/tulpen/">Tulpen</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/lelies/">Lelies</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/vacatures/">Vacatures</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/fotos/">Fotoalbum</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/contactformulier/">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.oijevaar.nl/privacy/">Privacy statement</a></li> </ul>